Prijavi se na konferenciju Lemax ICT Supergirls 2023!

lemax ict supergirls 2023

U utorak,  25. travnja, s početkom u 13:00 sati na Visokom učilištu Algebra, po deveti put održat će se konferencija pod nazivom ICT Supergirls u organizaciji hrvatske softverske kompanije Lemax. Inicijativa je dio globalnog pokreta kojemu je u fokusu osnaživanje djevojaka i mladih žena za ostvarivanjem karijere u ICT sektoru i STEM djelatnostima.

(more…)

ICT Supergirls konferencija: 200 djevojaka inspirirano životnim pričama ostvarenih žena

Koliko puta si čula uhoparajuću rečenicu „Ma nije to za cure!“ koja te, htjela ti to priznati ili ne, pomalo obeshrabrila? Susrećeš li se često s predrasudama baziranim isključivo na to što si ženskog spola? E, pa nećeš zadugo. Prije malo više od mjesec dana, točnije 4. svibnja, na Visokom učilištu Algebra, održana je osma po redu “ICT Supergirls” konferencija u organizaciji hrvatske travel tech kompanije Lemax. Inicijativa koja ima za cilj ohrabriti djevojke i žene u ostvarivanju karijera u ICTu i STEM djelatnostima te time potpuno ugasiti rodno stereotipne predrasude.

(more…)

Prijavi se na ICT Supergirls 2022!

Mlada si, perspektivna, gladna izazova i željna uspjeha?

Još ne znaš kojim putem krenuti nakon srednje škole? Studiraš na fakultetu koji nema veze s IT-om, i nisi sigurna trebaš li razmatrati IT kao svoje buduće područje rada? Iako ti tehnologija zvuči zanimljivo, o njoj ne znaš previše i uvjerena si da je to industrija namijenjena isključivo dečkima?! Ne moraš se ponašati kao muškarac da bi uspjela u tehnološkoj industriji. Bez obzira što možda nisi sigurna ili misliš da to nije za tebe, budi hrabra, pomakni granice i izaberi karijeru u ICT-u! Moćno je biti drugačiji!

(more…)