Zagreb, Croatia, 26.4.2017.

Povodom međunarodnog “Girls in ICT day”, tvrtka Lemax je treću godinu zaredom održala „ICT Supergirls 2017“, event čija je svrha podizanje svijesti mladih žena o važnosti tehnologije kao preduvjeta za uspješnu karijeru.

„Cilj je približiti mladim djevojkama pozicije i područja kojima se mogu baviti unutar ICT sektora, te ih potaknuti da odaberu karijeru u tom području jer ICT ne podrazumijeva samo programiranje.“ izjavila je jedna od organizatorica.

“ICT Supergirls 2017” okupio je studentice završnih godina fakulteta koje su kroz predavanja, networking i primjere iz prakse imale priliku saznati iskustva uspješnih žena iz ICT sektora, te informacije o prednostima i izazovima koje pruža ICT industrija.

Na eventu je po prvi puta predstavljen mentorski program „You can do IT“ – inicijativa koju su pokrenule uspješne žene iz tvrtke Lemax kako bi podijelile znanja i iskustva s djevojkama koje žele promijeniti ili tek trebaju odabrati svoje buduće zanimanje, saznati potrebne informacije te dodatno razviti samopouzdanje.

Uz Lemax predavačice projektu su se odazvale i brojne uspješne žene s ICT scene – Mia Biberović (Netokracija), Iva Biuk (Amphinicy Technologies), Martina Grgić (Smart Lumies) i Ivana Herceg Batić (Atlantic Grupa).

Cijeli event podržali su različiti sponzori – Beauty Box i Dr. Theiss, a nekoliko sretnih dobitnica osvojilo je sudjelovanje na besplatnoj radionici robotike u organizaciji Gradionice.

Photo by: Ella Valentić