U četvrtak, 25. travnja, s početkom u 13 sati, na Visokom učilištu Algebra, po jubilarni deseti put održana je konferencija ICT Supergirls, u organizaciji hrvatske travel tech kompanije Lemax. Okupilo se 200 učenica, studentica te poslovnih žena željnih promjene!

ict supergirls 2024

Događaj je otvorila Nataša Kapov Kostovski, začetnica i glavna organizatorica konferencije koja je ispričala nešto više o ICT Supergirls pokretu – od njegovih početaka do danas. Također je predstavila novi rebranding s novim logom te promjenu imena u STEM Supergirls. 

Kasnije su joj se pridružile neke od predavačica s prve konferencije u panelu “10 godina poslije…” – Lora Pleško, Biljana Cerin, Gorana Lambaša i Mateja Zbodulja Petrak

panel ict sueprgirls 2024

Svoj profesionalni, ali i životni put, približile su nam Josipa Majić Predin, Iva Vodopija, Andrea Mišur,  ​Hana Zlonoga i Matija Nakić s vrlo zanimljivim pričama iz karijere. Kristina Ercegović nam je dala savjete kako poboljšati svoj odnos s novcem. 

snack time at ict supergirls

Marina Grljušić upoznala nas je s Mentoring Byte programom te objasnila  zašto mentoriranje  ima važnu ulogu u društvu. Predstavila nam se Snježana Miliša koja je proglašena Inženjerkom godine.

Posjetiteljice su izrazile oduševljenje predavačicama i inspiraciju koju su dobile na konferenciji, ističući njihovu snalažljivost, fokusiranost i inteligenciju te podršku koju pruža ova zajednica mladim ženama u poduzetništvu.

Oduševile su me sve predavačice, toliko su jednostavne, a snažne, snalažljive, fokusirane, i inteligentne žene. Njihove priče su me inspirirale i motivirale i jako mi je drago da postoji ovakva zajednica koje potiče mlade žene da se okušaju u poduzetništvu, da imaju nekog koga mogu pitati za pomoć, mentorstvo, podršku. Svaka čast, žene!” – rekla je jedna od posjetiteljica. 

Za više informacija, posjeti Lemax ICT Supergirls web te zaprati Facebook i Instagram i ostani u tijeku sa svim nadolazećim novostima!