Upoznajte Marinu:

Od Donje Vrućice na poluotoku Pelješcu, gdje je odrasla, svoj put nastavila je u turističkoj školi u Dubrovniku, pa potom na studiju turizma u Splitu. Budući da je iskustvo u turizmu stekla još prije faksa, svoje slobodno vrijeme za vrijeme studija posvetila je radu u studentskim udrugama, ESN-u i AIESEC-u. U Klagenfurt u Austriji studirala je međunarodni menadžment na Alpen-Adria-Universitätu koji ju je pak odveo na praksu u Italiju. Konačno, zadnji dan prakse dobila je ponudu da pokuša prodavati pametne klupe, te tako započinje njezin poslovni put u Iclude-u. Umjesto sigurnog posla odlučuje se na izazov te odlučuje volontirati s još par ljudi za projekt koji još nije ni postojao. od posuđenog ‘ureda’ na ekonomskom fakultetu pa do širenja u vlastite urede te Marininog početka u Include-u prošle su 3 godine. Ona je sada voditeljica tima prodaje i podrške, a Include ima klupe na 43 tržišta i 6 kontinenata.

 

Upoznajte Marijanu:

Odvjetnica specijalizirana u polju trgovačkog prava i financija, koja se bavi i rodnim pravom, Marijana Šarolić Robić predsjednica je lani osnovane udruge Professional Women’s Networka Zagreb (PWN). Udruga promiče rodnu ravnopravnost te izvrsnost žena i muškaraca u poslovnom svijetu. „U PWN-u vjerujemo da zajedničkim snagama muškarci i žene podižu razinu poslovanja i omogućuju profesionalni napredak žena ali i omogućuju bolje poslovne rezultate kompanija,“ ističe Marijana Šarolić Robić.

 

Upoznajte Rianu:

Titule dipl. ing. dizajna i mag. novinarstva stekla je na hrvatskom sveučilištu, no Riani je u životu najmanje stalo do titula. Pokreću ju učenje i otkrivanje novih mjesta i novih ljudi, pa je slobodna reći da radi posao koji voli kao voditeljica emisije Coolturist na Novoj TV, a u kojoj je i urednica. Svoja znanja o video produkciji i montaži stekla je na studiju u San Franciscu, a osim ondje živjela je i u New Yorku, Indiji, te Tajlandu.

 

Upoznaj Kristinu:

Diplomirala je na FOI-u, karijeru započelakao account manager, a danas radi kao product manager u kompaniji koja se bavi razvojem platforme za sport i klađenje. IT industrija ju drži budnom i motiviranom u poslu. Vrlo je komunikativna i otvorena i najbolje se slaže sa šutljivim developerima (možda zato što ju oni puštaju da priča koliko želi?). Okružena snažnim i inteligentnim ženama u poslu, stereotipe o djevojakama u IT-u ne doživljava. Prije par mjeseci pokrenula je food blog kojemu je okidač bila zloćudna bolest, i shvatila koliko je svijet otvoren, koliko prilika čeka, ali ih mi ne koristimo zbog svojih strahova, nesigurnosti i podcjenjivanja samih sebe.

 

 

Upoznaj Anu:

Inženjerka matematike u IT-u se našla slučajno – to je bio njezin prvi stalan posao. Prije toga par je mjeseci radila kao profesorica matematike, u međuvremenu probala raditi u financijskoj industriji, a onda je završila opet u IT-u – ovaj put namjerno, na poziciji poslovne analitičarke u Lemaxu.

 

Upoznaj Anu: 

Ana je odrasla u Cvetkoviću pored Jastrebarskog. Prvo računalo koje je dobila nije imalo ni jednu igricu. Čak ni Solitaire. A kamo li internet. Samo neke uredske alate. I tako su nastali prvi dokumenti za dječju imaginarnu trgovinu, prva baza imaginarnih pacijenata, prvi retuširani portreti mačaka. Naučila je da računala mogu biti korisna za puno više od igrica. Zbog želje da nauči kako može stvoriti vlastite računalne alate koje može koristiti u svakodnevnom životu, magistrirala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Znanje programiranja koje je stekla na fakultetu (a velikim dijelom i izvan njega) sada profesionalno koristi da bi pomogla drugima razviti i ostvariti njihove zamisli, a privatno za pametnije vođenje financija, popisa za trgovinu, organizaciju kućanstva, a razvija i vlastite igre.

 

 

Upoznaj Marlenu: 

Ova magistrica ekonomije već je prošla kroz nekoliko područja rada od računovodstva, prodaje, marketinga, event i projektnog menadžmenta i to u raznim industrijama (FMCG, bankarstvo, telekomunikacije itd.). Finalno se pronašla u području projektnog menadžmenta u IT industriji. Obožavateljica je latino kulture, pleše salsu i priča španjolski.

 

Upoznaj Moniku:

Tvornička postavka: naopaka, prirodni risk-taker, ljubitelj životinja, a mi bi se usudili dodati i epitet žena koja ne priča puno – ali zato njezini rezultati pričaju nekoliko jezika.