23.4.2015.

Po prvi puta u Hrvatskoj u Lemaxovom prostoru, na Remetinečkoj cesti 139. organizirano je obilježavanje međunarodnog “Girls in ICT“ dana pod nazivom „ICT Supergirls 2015“ koji je  bio namijenjen učenicama srednjih škola kao poticaj djevojčicama i djevojkama za obrazovanje u ICT zanimanjima.

Cilj eventa je ohrabriti mlađu žensku populaciju da svoju budućnost zamisle u tehnologiji, a ne samo u tradicionalno smatranim „ženskim“ zanimanjima, kako se djevojke u puno slučajeva usmjerava.

Naše gošće, učenice završnih razreda srednjih škola, imale su priliku vidjeti radnu atmosferu, upoznati se sa radom u našim odjelima (prodaja, implementacija softvera, IT), zaposlenicima i kulturom jednog dinamičnog  poduzeća.  Također, naše kolegice iz različitih odjela držale su kratke prezentacije o njihovom iskustvu u ovoj industriji i svim prednostima koje ona pruža.

Nakon kratkog predaha i druženja sa Lemaxovim Supergirls – icama, učenice su imale priliku poslušati  predavanja uspješnih žena sa vodećih pozicija u ICT firmama.  Antonija Horak (TuoTod), Lea Gagulić, Jelena Mijailović, Elizabeta Novaković (Acro), Lora Pleško (Mašinerija), te nositeljica predavanja Biljana Cerin (Ostendo Consulting), ispričale su svoje priče i karijerni put kako bi ohrabile djevojke da odaberu isti životni put.

Ostatak eventa bio je namijenjen za pokoji zalogajčić, kavicu i druženje, ali i zabavan kviz u kojem su učenice osvojile vrijedne nagrade.

Pogledajte kako nam je bilo na https://www.facebook.com/events/452099891606955/.

„Ideja nam je bila približiti IT mladim djevojkama i motivirati ih tijekom njihova daljnjeg obrazovanja. U IT sektoru fali ljudskih potencijala, dok s druge strane imamo visoku stopu nezaposlenosti. Nadamo se ovakvim malim koracima osvješćivanja smanjiti taj jaz. Djevojke su imale priliku vidjeti radnu atmosferu jednog dinamičnog poduzeća, tim više što se za vrijeme formalnog obrazovanja veći naglasak stavlja na nastavu u zatvorenom. S obzirom da se radi o inicijativi koja se odvija u različitim zemljama, ponosni smo što smo upravo mi organizirali prvi takav događaj u Hrvatskoj“, izjavile su organizatorice.