27.4.2016.

Drugu godinu za redom održan je „ICT Supergirls“ event u prostorijama poduzeća Lemax, kako bi mlađu žensku populaciju upoznali sa mogućnostima koje ICT industrija pruža, te ih motivirale da odaberu karijeru baš u tom području.

“ICT Supergirls 2016” bio je namijenjen učenicama srednjih škola i studenticama završnih godina fakulteta koje su dobile priliku poslušati zanimljiva predavanja uspješnih žena koje su ostvarile zavidne karijere u ICT-u.

Događaj se sastojao kao kombinacija dva seta predavanja prekinuta neobaveznim druženjem uz kavu i ručak gdje su sudionice imale priliku čuti iskustva Lemaxovih zaposlenica  te savjete uspješnih žena sa hrvatske ICT scene –> Vedrane Miholić – direktorice prodaje u tvrtki Croz, Željke Tičić – članice Uprave tvrtke IBM, Maje Bilić – specijalistice za platformu Google Analytics 360 u Google-u i Antonije Bilić Arar– voditeljice marketinga i PR-a u BlaBlaCaru Hrvatska. Sve one imaju različitu obrazovnu podlogu, ali rade u istom sektoru – informacijsko komunikacijskim tehnologijama.

Predavačice su poručile mladim djevojkama da je svijet tehnologije svijet i za njih, te kako u samom svijetu IT-a predrasuda od strane muškaraca uopće nema, već su žene uvažavane jer se nalaze u društvu onih koji se svakodnevno suočavaju s promjenama i novim stvarima.

Atmosfera za vrijeme prezentacija bila je vrlo pozitivna, a mlade djevojke koje su prisustvovale događaju aktivno su sudjelovale postavljajući gošćama pitanja koja su ih zanimala, pokazavši tako da u ženskom svijetu itekako ima interesa za informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Cijeli event je bio podržan i od strane Tester Box-a koji je razveselio studentice glavnom nagradom na nagradnom kvizu u kojem se testiralo znanje o IT-u.

Pogledajte kako nam je bilo na https://www.facebook.com/events/1582052025439686