Zagreb, 26.04.2017.

U poduzeću Lemax (Lemax software) treću godinu zaredom u srijedu 26.4.2017. u prostorijama poduzeća održan je „ICT Supergirls 2017“, event čija je svrha podizanje svijesti mladih žena o važnosti tehnologije kao preduvjeta za uspješnu karijeru. Cilj eventa je, također, potaknuti djevojke i mlađu žensku populaciju da svoju budućnost zamisle u tehnologiji te odaberu obrazovanje i karijeru u ICT.

“ICT Supergirls 2017” okupio je veliki broj srednjoškolki i studentica završnih godina fakulteta koje su kroz zanimljiva predavanja, networking i primjere iz prakse imale priliku poslušati doživljaje i iskustva uspješnih žena iz ICT sektora, kao i o prednostima i izazovima koje pruža ICT industrija.

Predavačice su poručile mladim djevojkama da pobijede strah, budu uporne, povežu se s ljudima i uživaju u tehnologiji.

Na eventu je po prvi puta predstavljen mentorski program „You can do IT“ – inicijativa koju su pokrenule uspješne žene iz tvrtke Lemax kako bi podijelile znanja i iskustva s djevojkama koje žele promijeniti ili tek trebaju odabrati svoje buduće zanimanje, saznati potrebne informacije te dodatno razviti samopouzdanje.

Uz Lemax predavačice projektu su se odazvale i brojne uspješne žene s ICT scene – Mia Biberović (Netokracija), Iva Biuk (Amphinicy Technologies), Martina Grgić (Smart Lumies) i Ivana Herceg Batić (Atlantic Grupa). Cijeli event podržali su različiti sponzori – Beauty Box i Dr. Theiss, a nekoliko sretnica osvojilo je sudjelovanje na besplatnoj radionici robotike u organizaciji Gradionice.

Pogledajte kako nam je bilo! 🙂

Photos by: Ella Valentić