Tvrtka  Lemax od 2015. godine obilježava  „ITU’s Girls in ICT Day“ pod nazivom „ICT Supergirls“ koji se tradicionalno održava u travnju, a do sada je u cijelom svijetu  obilježen u 160 zemalja s više od 7200 događanja u kojem je sudjelovalo preko 244 tisuća djevojaka i žena širom svijeta. Svrha događanja je podizanje svijesti mladih žena o važnosti tehnologije kao preduvjetom za uspješnu karijeru, a također potiče djevojke i mlađu žensku populaciju da svoju budućnost zamisle u tehnologiji, te odaberu obrazovanje i karijeru u ICT- u.

ICT Supergirls event sastoji se od brojnih predavanja i radionica koje drže liderice hrvatske ICT scene kako bi potaknule djevojčice i djevojke da se upoznaju s ICT svijetom, te da prepoznaju prilike i prihvate izazove u informacijsko – komunikacijskoj tehnologiji.

Također u sklopu eventa uveden je i mentorski program naziva “You can do IT” čija je svrha prenijeti svoje znanje mladim ljudima koje trebaju odabrati svoje buduće zanimanje ili razmišljaju o promjeni karijere, te im na taj način pomoći da donesu najbolju odluku za sebe.

Iako je ICT sektor prepun potencijala za rast i zapošljavanje i dalje mali broj djevojaka i žena odlučuje se za karijeru u toj tzv. „muškoj branši“, najčešće zbog nedovoljne informiranosti koje ICT industrija pruža i straha od neprihvaćenosti.

Naš cilj je razbiti stereotipe i na vlastitom primjeru i primjerima uspješnih žena  dokazati mladim djevojkama i javnosti da je ICT sektor rezerviran jednako za muškarce i žene, te da ključ uspjeha svake tvrtke leži u mladim talentiranim ljudima gladnih novih znanja i izazova neovisno o kojem spolu se radi.

Naša ideja vodilja je ohrabrivanje i poticanje mladih djevojaka da zamisle svoju budućnost u tehnologiji, prepoznaju prilike i prihvate izazove!

A tko smo mi?

ICT tvrtka Lemax osnovana 1990. godine bavi se izradom Lemax, softver koji prodajemo na šest kontinenata. Usmjereni smo na izradu kompleksnih rješenja za turističke agencije diljem svijeta te nosimo titulu najboljeg hrvatskog turističkog poslovnog tehnološkog proizvoda (Green Mark). Naša vizija je postati globalni pružatelj vrhunskih rješenja za turističku industriju. Kroz ICT Supergirls event pokušavamo svojim snagama ohrabriti žene u njihovom profesionalnom razvoju te time pridonijeti ICT  industriji koja se svakodnevno bori s manjkom kvalitetnih kadrova.

Naš tim

Naš tim sastoji se od preko 50 stručnjaka iz različitih područja održavajući preko 200 zadovoljnih klijenata svaki dan. Gotovo polovicu zaposlenih oko 40% u našoj tvrtki čine žene i na to smo iznimno ponosni. Radimo u dinamičnom okruženju na izazovnim projektima u prijateljskoj atmosferi, dijelimo znanje i stječemo nova iskustva. U Lemaxu nikada nije dosadno!